Informace z oddílu stolního tenisu

Něco málo z historie:

První zmínka o založení odboru stolního tenisu je z roku 1932, a to při sokolské jednotě, dále v roce 1953 oddíl s názvem TJ Tatran Solnice. Od tohoto roku hráli dorostenci dvě sezony krajskou soutěž. Hráči byli pánové Novotný Jiří, Kylingr Oldřich a Herman Jan. Vedoucími oddílu byly paní Sikáčková Květa a Martinů Jana. Zápasy se hrály u „Jirátů“ v závodě Alfa Solnice. Později se mužstvo rozpadlo. I tak měl stolní tenis stálou oblibu a rekreačně se v letních měsících hrálo pod zastřešenou terasou na plovárně. V zimních obdobích pak na různých místech jako na místní faře a sále hospody u Nosků. Dále v Kvasinském zámku a v prostorech šatny místní sokolovny. Velmi aktivně hrálo žactvo u Drašnarů (1955 – 1959) a to na „sýpce“. Zde byly k dispozici dva stoly a hlavním organizátorem stálých turnajů byl p. Drašnar František.

Další obnova oddílu byla v roce 1964, kdy předsedou byl p. Hlaváček Antonín. Hrála se jen jedna sezona, neboť se nenašla vhodná místnost na hraní.

Obnovená činnost při TJ byla pak až v roce 1983. Od tohoto roku družstvo mužů nepřetržitě hrálo okresní přebor. Předsedou oddílu byl p. Vrkoslav Jiří. Členy družstva byli postupně pánové Zimmer Jaroslav, Hlaváček Luboš, Vrkoslav Jiří, Kočovský Vladimír, Hrubý Milan, Habany Peter, Růžička Josef, Rohlena Jaroslav, Cink Milan a Petr. Domácí zápasy se hrály v sále sokolovny.

Současnost:

V oddíle stolního tenisu je registrováno celkem 26 členů, z nichž se 12 aktivně zapojuje do okresních soutěží. Do letošní sezóny 2022/23 jsme opět přihlásili 2 mužstva dospělých. Tréninky se konají dvakrát týdně, od září do dubna, v sále místní sokolovny. Zápasy se hrají od října do konce března.

Okresní soutěže jsou rozděleny dle výkonnosti do čtyř skupin po dvanácti čtyř-členných týmech. V letošní sezóně se náš „A“ tým v základní sestavě hráčů: Kubec Martin a Jiří ml., Holoubek Václav a Novák Petr, pohybuje v horní polovině soutěže regionálního přeboru 2. třídy. Náš rezervní „B“ tým, za který nastupují hráči Ing. Havran Luděk, Hrubý Milan, Brich Jiří, Kubec Jiří starší, Zezulka Kamil, Křičenský Richard, Dunajčák Tomáš a Pajda Michal, se drží na předních příčkách regionálního přeboru 4. třídy. Každoročně pořádáme vánoční turnaj, kterého se účastní i neregistrovaní hráči, kteří hrají stolní tenis pouze rekreačně.

Za oddíl stolního tenisu, organizační pracovník Kubec Martin