PF 2024

Sportovní klub Solnice děkuje za přízeň v uplynulém roce všem svým členům, podporovatelům a partnerům – Městu Solnice, Obci Kvasiny a dalším institucím a podnikům ze státního i soukromého sektoru.

Poděkování partnerům

Sportovního klub Solnice si moc váží podpory partnerů a sponzorů, díky nim jsme vytvářeli i v roce 2023 skvělé podmínky pro aktivní trávení volného času dětí a mládeže.

foto mládežnických týmů – Letní fotbalový kemp 2023
Reprezentantky SK Solnice na krajských přeborech v kuželkách – 2023

Projekt „Kuželna – rekonstrukce šaten se soc. zázemím“ dokončen

Během měsíce května byla kompletně dokončena rekonstrukce hygienického zázemí kuželny. Během ní byly vybudovány nové šatny se sprchami a sociálním zařízením, které budou k dispozici členům sportovního klubu a hráčům Solnické ligy neregistrovaných. Projekt s náklady ve výši přesahující 1,2 milionu Kč je realizován za významné finanční podpory Nadačního fondu Škoda Auto a Města Solnice.

Foto nově vzniklých prostor:

Partneři projektu:

Realizace projektu „Kuželna – rekonstrukce šaten se soc. zázemím“ zahájena

Na počátku prosince byla firmou Verner započata I. etapa rekonstrukce prostor pro oddíl kuželek. Během ní vzniknou na solnické kuželně nové šatny se sprchami a sociálním zázemím, které budou k dispozici členům sportovního klubu a hráčům Solnické ligy neregistrovaných.

Projekt s náklady ve výši 1 milionu Kč je realizován za významné finanční podpory Nadačního fondu Škoda Auto a Města Solnice. Dokončen bude do 30.4.2023.

Ing. Jiří Kubec, předseda spolku

Partneři projektu:


Informace z oddílu stolního tenisu

Něco málo z historie:

První zmínka o založení odboru stolního tenisu je z roku 1932, a to při sokolské jednotě, dále v roce 1953 oddíl s názvem TJ Tatran Solnice. Od tohoto roku hráli dorostenci dvě sezony krajskou soutěž. Hráči byli pánové Novotný Jiří, Kylingr Oldřich a Herman Jan. Vedoucími oddílu byly paní Sikáčková Květa a Martinů Jana. Zápasy se hrály u „Jirátů“ v závodě Alfa Solnice. Později se mužstvo rozpadlo. I tak měl stolní tenis stálou oblibu a rekreačně se v letních měsících hrálo pod zastřešenou terasou na plovárně. V zimních obdobích pak na různých místech jako na místní faře a sále hospody u Nosků. Dále v Kvasinském zámku a v prostorech šatny místní sokolovny. Velmi aktivně hrálo žactvo u Drašnarů (1955 – 1959) a to na „sýpce“. Zde byly k dispozici dva stoly a hlavním organizátorem stálých turnajů byl p. Drašnar František.

Další obnova oddílu byla v roce 1964, kdy předsedou byl p. Hlaváček Antonín. Hrála se jen jedna sezona, neboť se nenašla vhodná místnost na hraní.

Obnovená činnost při TJ byla pak až v roce 1983. Od tohoto roku družstvo mužů nepřetržitě hrálo okresní přebor. Předsedou oddílu byl p. Vrkoslav Jiří. Členy družstva byli postupně pánové Zimmer Jaroslav, Hlaváček Luboš, Vrkoslav Jiří, Kočovský Vladimír, Hrubý Milan, Habany Peter, Růžička Josef, Rohlena Jaroslav, Cink Milan a Petr. Domácí zápasy se hrály v sále sokolovny.

Současnost:

V oddíle stolního tenisu je registrováno celkem 26 členů, z nichž se 12 aktivně zapojuje do okresních soutěží. Do letošní sezóny 2022/23 jsme opět přihlásili 2 mužstva dospělých. Tréninky se konají dvakrát týdně, od září do dubna, v sále místní sokolovny. Zápasy se hrají od října do konce března.

Okresní soutěže jsou rozděleny dle výkonnosti do čtyř skupin po dvanácti čtyř-členných týmech. V letošní sezóně se náš „A“ tým v základní sestavě hráčů: Kubec Martin a Jiří ml., Holoubek Václav a Novák Petr, pohybuje v horní polovině soutěže regionálního přeboru 2. třídy. Náš rezervní „B“ tým, za který nastupují hráči Ing. Havran Luděk, Hrubý Milan, Brich Jiří, Kubec Jiří starší, Zezulka Kamil, Křičenský Richard, Dunajčák Tomáš a Pajda Michal, se drží na předních příčkách regionálního přeboru 4. třídy. Každoročně pořádáme vánoční turnaj, kterého se účastní i neregistrovaní hráči, kteří hrají stolní tenis pouze rekreačně.

Za oddíl stolního tenisu, organizační pracovník Kubec Martin

90 let fotbalu v Solnici

V letošním roce slaví fotbalový oddíl Sportovního klubu Solnice 90 let od svého založení. Jubilejní sezóna byla více než vydařená a ozdobená dvěma tituly solnických fotbalistů v krajských soutěžích.

A-tým zvítězil v 1.A třídě a s bilancí 26 výher a 2 remíz ve 28 zápasech jednoznačně ovládl soutěž. Vykopal tak pro solnický fotbal historický postup do Krajského přeboru.

Ještě suverénnější a zářivější sezónu má za sebou tým solnických mladších žáků, kteří dokázali prolétnout Krajským přeborem bez jediné porážky, když zvítězili v neuvěřitelných 56 utkáních a v nich soupeřům nastříleli 430 branek!

Sportovní oslava devadesátého výročí fotbalu v Solnici se tak zhmotnila do dalších dvou pohárů na polici v klubovně. Kulturní oslava následovala o několik dnů později na Galavečeru solnického fotbalu ve Společenském domě, kde si hráči a fanoušci užili solnickou Tiki Taku v podání moderátora Petra Svěceného a jeho hostů – Petra Švancary, Horsta Siegla a Pavla Horvátha. Fotbalové povídání ozdobila svým zpěvem Jitka Boho.

Současnost a budoucnost solnického fotbalu vypadá po sportovní stránce dobře. Do nové sezóny vstoupí SK Solnice se dvěma (možná třemi) týmy mužů a díky stále silnější spolupráci se sousedním černíkovickým klubem taky se všemi kategoriemi mládeže od předpřípravek po mladší dorost. V srpnu se bude opět konat Letní fotbalový kemp, otevřený pro hráče a hráčky nejen solnických mládežnických týmů, ale i z jiných klubů.

Ke sportovním úspěchům klubu je především třeba mít v realizačním týmu kvalitní trenéry. V SK Solnice takoví jsou a všem patří obrovské poděkování za to, jak se věnují a obětují fotbalu v Solnici!

Zázemí městského sportovního areálu zatím stačí na úroveň fotbalových soutěží, které se budou v příštích letech v Solnici hrát. Ovšem přichází nelehká doba, kdy celkový provoz a údržba fotbalových hřišť nebo kabin bude o dost nákladnější a složitější než dosud. A nezbytné investice do modernizace areálu také už nesnesou dalšího čekání a odkladu.

Fotbal se kope v Solnici parádní, a všichni, kteří solnickému fotbalu pomáhají, to dělají pro radost a z lásky k tomu kulatému nesmyslu!

Chtěl bych všem, kteří podporují fotbal v Solnici, mnohokrát poděkovat a těším se naviděnou v 91. fotbalové sezóně SK Solnice!

Milan Seidl, předseda FO SK Solnice      

Informace ze Sportovního klubu

Kuželkáři SK Solnice zahájili podzimní část nové sezony po roční nucené pauze. První událostí byl v září pořádaný 7.ročník Memoriálu Vladimíra Martince pro dorost a žactvo, kterého se účastnilo 20 hráčů a celkovým vítězem se stal domácí dorostenec Tomáš Hrubý.

Pro obě mužstva dospělých a dvě družstva mládeže pak začaly krajské soutěže. Nejmladší kuželkáři se zapojili do celostátního poháru mladých nadějí. Konec roku pak patřil solnické tradici – jubilejního 40. ročníku na 100 hodů dorážkové o Putovní pohár starosty Města Solnice se zúčastnilo 90 startujících z celého regionu. Vítězem se stala dvojice rodiny Adamů z Červeného Kostelce, která patří k pravidelným účastníkům.

Na počátku nového roku se 17 našich hráček a hráčů zúčastnilo okresních přeborů s výsledkem šesti vybojovaných titulů přeborníka okresu – ve svých kategoriích zvítězili: Pavel Dymák, Tomáš Hrubý, Nikola Bartoníčková, Daniel Luščák, Violeta Šindlerová a Evelína Šindlerová. Na krajské přebory postoupilo celkem 10 našich hráčů a nejlepšího výsledku dosáhla dorostenka Nikola Bartoníčková, když obsadila krásné 3.místo.

Aktuálně probíhá i Solnická liga neregistrovaných za účasti 30 dvoučlenných družstev hráčů ze Solnice a okolních obcí.

Družstvo mužů v krajské divizi momentálně hájí 5.místo ze 14 účastníků a B-mužstvo v krajské soutěži drží první příčku. V celostátním Poháru mladých nadějí se do finále probojovali dorostenec Tomáš Hrubý a žákyně Evelína Šindlerová. Obě družstva mládeže postoupila do finále Východočeského poháru mladých nadějí.

Pro sportovní vyžití členů a příznivců oddílu jsme uspořádali zábavný turnaj s názvem KUŠIKUL – soutěže v disciplínách kuželky, šipky a kulečník. „Po době plné stresu a napětí to bylo skvělé odreagování!“ hodnotili kladně všichni zúčastnění.

Vladimír Sonnevend, předseda oddílu kuželek

Zpráva o činnosti oddílu stolního tenisu za rok 2021

V oddílu stolního tenisu je registrováno celkem 26 členů, z nichž se 14 aktivně zapojuje do okresních soutěží. Do nové sezony jsme opět přihlásili 2 mužstva dospělých. S tréninkem jsme začali po roční nucené pauze již od září, tedy s měsíčním předstihem před prvními soutěžními zápasy. Scházeli jsme se dvakrát týdně v místní Sokolovně. 

Náš „A“ tým vstoupil do regionálního přeboru druhé třídy solidně a na konci roku skončil na pátém místě z dvanácti týmů.

„B“ tým se dokonce probojoval na krásné třetí místo v regionálním přeboru čtvrté třídy.

Koncem roku se náš „A“ tým již tradičně zúčastnil okresních přeborů, konaných ve Voděradech, kde jsme měli možnost porovnat síly mimo jiné i s ligovými hráči.

Oddíl stolního tenisu také pořádal za účasti 20 hráčů tradiční vánoční turnaj, kterého se zúčastnili i neregistrovaní hráči. 

Martin Kubec, organizační pracovník