Informace ze Sportovního klubu

Kuželkáři SK Solnice zahájili podzimní část nové sezony po roční nucené pauze. První událostí byl v září pořádaný 7.ročník Memoriálu Vladimíra Martince pro dorost a žactvo, kterého se účastnilo 20 hráčů a celkovým vítězem se stal domácí dorostenec Tomáš Hrubý.

Pro obě mužstva dospělých a dvě družstva mládeže pak začaly krajské soutěže. Nejmladší kuželkáři se zapojili do celostátního poháru mladých nadějí. Konec roku pak patřil solnické tradici – jubilejního 40. ročníku na 100 hodů dorážkové o Putovní pohár starosty Města Solnice se zúčastnilo 90 startujících z celého regionu. Vítězem se stala dvojice rodiny Adamů z Červeného Kostelce, která patří k pravidelným účastníkům.

Na počátku nového roku se 17 našich hráček a hráčů zúčastnilo okresních přeborů s výsledkem šesti vybojovaných titulů přeborníka okresu – ve svých kategoriích zvítězili: Pavel Dymák, Tomáš Hrubý, Nikola Bartoníčková, Daniel Luščák, Violeta Šindlerová a Evelína Šindlerová. Na krajské přebory postoupilo celkem 10 našich hráčů a nejlepšího výsledku dosáhla dorostenka Nikola Bartoníčková, když obsadila krásné 3.místo.

Aktuálně probíhá i Solnická liga neregistrovaných za účasti 30 dvoučlenných družstev hráčů ze Solnice a okolních obcí.

Družstvo mužů v krajské divizi momentálně hájí 5.místo ze 14 účastníků a B-mužstvo v krajské soutěži drží první příčku. V celostátním Poháru mladých nadějí se do finále probojovali dorostenec Tomáš Hrubý a žákyně Evelína Šindlerová. Obě družstva mládeže postoupila do finále Východočeského poháru mladých nadějí.

Pro sportovní vyžití členů a příznivců oddílu jsme uspořádali zábavný turnaj s názvem KUŠIKUL – soutěže v disciplínách kuželky, šipky a kulečník. „Po době plné stresu a napětí to bylo skvělé odreagování!“ hodnotili kladně všichni zúčastnění.

Vladimír Sonnevend, předseda oddílu kuželek