90 let fotbalu v Solnici

V letošním roce slaví fotbalový oddíl Sportovního klubu Solnice 90 let od svého založení. Jubilejní sezóna byla více než vydařená a ozdobená dvěma tituly solnických fotbalistů v krajských soutěžích.

A-tým zvítězil v 1.A třídě a s bilancí 26 výher a 2 remíz ve 28 zápasech jednoznačně ovládl soutěž. Vykopal tak pro solnický fotbal historický postup do Krajského přeboru.

Ještě suverénnější a zářivější sezónu má za sebou tým solnických mladších žáků, kteří dokázali prolétnout Krajským přeborem bez jediné porážky, když zvítězili v neuvěřitelných 56 utkáních a v nich soupeřům nastříleli 430 branek!

Sportovní oslava devadesátého výročí fotbalu v Solnici se tak zhmotnila do dalších dvou pohárů na polici v klubovně. Kulturní oslava následovala o několik dnů později na Galavečeru solnického fotbalu ve Společenském domě, kde si hráči a fanoušci užili solnickou Tiki Taku v podání moderátora Petra Svěceného a jeho hostů – Petra Švancary, Horsta Siegla a Pavla Horvátha. Fotbalové povídání ozdobila svým zpěvem Jitka Boho.

Současnost a budoucnost solnického fotbalu vypadá po sportovní stránce dobře. Do nové sezóny vstoupí SK Solnice se dvěma (možná třemi) týmy mužů a díky stále silnější spolupráci se sousedním černíkovickým klubem taky se všemi kategoriemi mládeže od předpřípravek po mladší dorost. V srpnu se bude opět konat Letní fotbalový kemp, otevřený pro hráče a hráčky nejen solnických mládežnických týmů, ale i z jiných klubů.

Ke sportovním úspěchům klubu je především třeba mít v realizačním týmu kvalitní trenéry. V SK Solnice takoví jsou a všem patří obrovské poděkování za to, jak se věnují a obětují fotbalu v Solnici!

Zázemí městského sportovního areálu zatím stačí na úroveň fotbalových soutěží, které se budou v příštích letech v Solnici hrát. Ovšem přichází nelehká doba, kdy celkový provoz a údržba fotbalových hřišť nebo kabin bude o dost nákladnější a složitější než dosud. A nezbytné investice do modernizace areálu také už nesnesou dalšího čekání a odkladu.

Fotbal se kope v Solnici parádní, a všichni, kteří solnickému fotbalu pomáhají, to dělají pro radost a z lásky k tomu kulatému nesmyslu!

Chtěl bych všem, kteří podporují fotbal v Solnici, mnohokrát poděkovat a těším se naviděnou v 91. fotbalové sezóně SK Solnice!

Milan Seidl, předseda FO SK Solnice